Slik gjør du
Til denne oppskriften trenger du små hjerteformer som du finner i velassorterte kjøkkenutstyrsbutikker.
Mørdeig
Skjær smøret i terninger. Bland smør, salt og sukker godt. Rør inn eggeplommen. Tilsett hvetemel og arbeid deigen fort sammen til en blank og fin deig. Ikke hold på for lenge. Legg deigen i plastfolie og la den hvile kjølig i minst en time.
Vaniljekrem
Hell fløten, eggeplommene, sukker og potetmel i en tykkbunnet gryte og rør godt. Del vaniljestangen på langs og skrap ned frøene i gryten. Legg i vaniljestangen. Varm opp kremen under omrøring, den skal absolutt ikke koke. Når kremen tykner skal den tas av varmen og stå og avkjøles. Ta ut vaniljestangen.
Vaniljehjerter
Sett ovnen på 200 °C.
Kjevle ut mørdeigen til 2-3 mm tykkelse og kle hjerteformene. Legg i en klatt vaniljekrem i hver og ha over ett lag mørdeig. Klem sammen, så hjertene blir tette.
Stekes midt i ovnen i 12-15 minutter. Ta hjertene ut av formene og strø over melis.