Valentin-sjokoladekake
Foto: www.tine.no

Valentin-sjokoladekake

En klassisk sjokoladekake som du steker i en hjerteform eller skjærer et hjerte av kaken som er stekt i rund form.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Visp egg og sukker til eggedosis.
Smelt smøret på svak varme og la sjokoladen smelte i smøret. Rør og la det bli litt avkjølt før du vender blandingen inn i eggedosisen. Vend melet i til slutt.

Hell røren i en godt smurt hjerteform eller rund form og stek kaken. I stekeovnen: 200 °C, ca. 20 minutter. Den skal være litt myk i midten. Avkjøl kaken i formen.

Ta bunnen ut og legg den på fat. Lag en hjertesjablong ved å klippe et hjerte i et stykke matpapir. Legg papiret på kaken og sikt melis over hjertehullet. Server eventuelt bær og vispet krem til.

Kilde: www.tine.no