Laster innhold, vennligst vent..
Vaktel

Luksus på tallerkenen. Vaktel med rødbeter, eple, vårløk og fennikelsalat.

Foto: Pernille Wroldsen / NRK

Vaktler med sursøtt tilbehør

Vaktel er en liten, delikat hønsefugl som etter hvert har blitt en klassiker blant gourmetkokkene. Her serveres den med sursøte rødbeter, eple, vårløk og fennikelsalat. – Og det er ikke så vanskelig som du tror!

Slik gjør du

Honningen karamelliseres på medium varme i en panne til den er lett gyllen. Rødbeter kuttes i terninger og tilsettes i honningen sammen med sjalottløk. Tilsett eplejuice og kok ned til nesten all væsken er kokt inn. Avkjøl og rør inn 1,5 dl solsikkeolje, opphakkede aprikoser (som har ligget i vann i ca. 30 min) og terninger av eple. Smaksett sausen med ca. én lime.

Kutt vekk lår og vingetupper, lårene skal brukes senere, så ikke kast dem! Resten av fuglen brunes lett i medium panne. Stek først den ene brystsiden, så den andre, slik at begge sidene har gyllent skinn. Tilsett smør, hvitløk og timian – og skum dette over fuglen i ca. 1 min.
Ta fuglen av og la den hvile.

Vårløk og fennikel kuttes tynt og marineres med olivenolje og saften av en lime.

Kutt vekk det underste benet av vaktellårene. Fres deretter lårene i varm panne, sammen med smøret fra den tidligere stekingen.

Brystfiletene kuttes av fuglen (som da har hvilt i ca. 15 min), og blir lagt i pannen sammen med lårene.

Rugbrød kuttes fri for skorper og stekes i smør til den er sprø.

Anrett på fin tallerken, sammen med kjørvel.
Salt og pepper etter eget ønske.

Kilde: Frokost-TV