NRK Meny
Vaktler med glaserte gulrøtter og risalamande

Anne Hjernøe serverer vaktel med nye poteter, druer, rosiner og glaserte gulrøtter. Skålen med syrlig risalamande er til dessert.

Foto: DR

Vaktler i hetvin med glaserte gulrøtter

I Frilandshagen får vi servert mat med inspirasjon fra renessansen. Litt dekadent mat, mener Anne Hjernøe. Hun serverer vaktler med rosiner og druer og har nye poteter og gulrøtter som tilbehør.

Slik gjør du

Oljen varmes i en kjele og vaktlene brunes. Deretter has i finhakket sjalottløk, rosiner og druer som er skåret i to. Det hele stekes godt før en god skvett Marsala helles på. Tillsett vann og løpstikke eller fond til vaktlene er halvt tildekket. Sett lokk på kjelen og la den stå og småputre i en halv time, eller til beina på vaktlene løsner når du drar i dem.

Krydre med salt og pepper og server vaktlene med nye, kokte poteter og glaserte gulrøtter.

Glaserte gulrøtter med ingefær
Varm olje og smør i en stekepanne. Stek gulrøttene i et minutt eller to, deretter tilsettes fersk revet ingefær, rosmarin, appelsinskall og appelsinsaft. La det putre litt og tilsett honning. La det småsteke et øyeblikk og smak til med salt og pepper.

Tips

Oppskrift:


Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Frilandshagen/DR