Vaktler i druesaus

Vaktler i druesaus.

Foto: Fra TV-serien Mat med Anne / DR

Vaktler i druesaus

Et godt matminne fra Anne Hjernøes barndom er kylling i druesaus. Siden hun lager småretter blir fuglen litt mindre denne gangen, det blir vaktler i druesaus.

Slik gjør du

Skjær løken i små terninger og stek den mør i en gryte.

Del vaktlene i fire og brun dem gylne på alle kanter.

Del druene i to og tilsett dem i gryten med løk og vaktler og la dem steke med i et minutt. Hell på konjakk eller tørr sherry og når væsken har fordampet helles fond og fløte på, så vaktlene er nesten dekket.

La vaktlene småkoke på mellomsvak varme i ca. 20 minutter, eller til de er helt møre.

Spis vaktlene med en god nybakt bagett.

Tips

Flere oppskrifter: Mat med Anne

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR