Laster innhold, vennligst vent..

Vafler med chips og pølser

Vafler kan serveres med mer enn bare rømme og syltetøy. Disse vaflene er flere middagsretter i én.

Slik gjør du

Ha røren i et varmt, smurt vaffeljern. Putt et potetgull på hvert hjerte før du lukker jernet. Stek vafler som vanlig.

Kok pasta som angitt på pakken. Skjær pølsene i to på langs. Stek dem gylne i litt smør/olje i panne. Del tomatene og fjern kjerner. Skjær i små biter.

Varm opp olje i en kjele og tilsett tomat. Rør godt. Hell på en god fløteskvett. Riv osten og la den smelte ned i sausen.

Tilsett raust med klippede urter, og smak godt til.

Ha avrent pasta med litt olje på et varmt fat. Fordel sausen på. Legg vaflene i en ring ytterst og fordel stekte pølser midt på.

Tips

Se også vår oppskrift på vafler fra kokkelærer Hans Dahl Ørstavik.

Kilde: Arne Jermstad i Kokkekamp 2001