Urteschnitzel

Urteschnitzel

Her gir vi deg oppskriften på en krydret schnitzelvariant som garantert gjør deg til kjøkkenmester (KM) i eget hjem.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Finhakk hvitløk og urter og bland sammen med salt og peppermiks.
Vend kjøttskivene i krydderblandingen.
Stek dem på middels varme i ca. 2 minutter på hver side.
Trekk pannen til side og etterstek på svak varme til de er gjennomstekte.

Skjær gulrøttene på langs med ostehøvel og del i ca. 1 cm brede strimler langsetter.
Skjær purren i ringer.

Kok pastaen i rikelig vann. Legg i purre og gulrøtter de siste 3­4 minuttene av koketiden.
Sil av vannet.

Ha pastaen tilbake i kjelen og bland inn fløten og buljongterningen mens kjelen står over svak varme.

Tips

Fersk pasta forkorter koketiden.

Med disse ingediensene i bakhånd, er du alltid klar for å lage gode pastaretter: Olivenolje, hakkede, hermetiske tomater, løk og hvitløk, gulrøtter, stilkselleri, matfløte/créme fraîche, frosne eller hermetiske erter, buljong, krydder, skinke eller annet kjøttpålegg.