NRK Meny
Urtesalt

Urtesalt setter ekstra smak på knekkebrød med tomater.

Foto: Fra TV-serien Hygge i Strömsö / YLE

Urtesalt

Å lage sitt eget urtesalt er enkelt og kan bli fantastisk godt. Her har man mulighet til å velge urter helt etter egen smak og lage urtesalt til forskjellige formål. Si farvel til glutamatfylte allkrydder og grillkrydder og lag dine egne i stedet!

Slik gjør du

Hakk urtene grovt og ha dem i en matprosessor.

Skjær opp grønnsakene og ha dem i matprosessoren. Kjør til alt er finhakket, det skal være som en tynn grøt.

Tilsett saltet og kjør en kort stund til.

Smør ut den grønne grøten på en stekeplate med bakepapir. Sett det i ovnen på 40 °C med ovnsdøren på klem. La det stå over natten eller til grøten har tørket helt.

Kjør den tørkede grøten til pulver i blenderen. Av og til behøver pulveret å tørke litt til.

Ha urtesaltet i en glassbeholder med tett lokk.

Tips

Se også: Oppskriftene fra Strömsö

Kilde: Alexandra De Paoli i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE