NRK Meny
Urtekrydret lammeskank
Foto: Alf Børjesson / www.matprat.no

Urtekrydrede lammeskanker

Lammeskanker er utrolig godt, samtidig en billig råvare. Den nederste delen på lammelåret er, i utgangspunktet, et seigt stykke kjøtt som roper etter lang og varsom varmebehandling. Etter riktig behandling fremstår lammeskanker som et saftig og mørt kjøttstykke man sjelden har smakt maken til. Sammen med høstens grønnsaker, vin og urter blir dette en rett som vil sette seg i minnet i lang tid.

Slik gjør du

Gni lammekjøttet med salt og nykvernet pepper.
Knus korianderfrøene sammen med finhakket chili, bland inn hakket rosmarin og merian. Rull kjøttet i krydderblandingen. Vendt kjøttet til slutt i hvetemel.

Brun kjøttet over det hele i olje i jerngryte og ta det opp av gryta.

Fres gulrot, selleri og løk forsiktig til det er mørt. Tilsett en klype salt og balsamicoeddiken. La dette koke inn til sirup. Hell hvitvin i gryta og la det surre et par minutter. Ha så i hermetiske tomater som fortsatt skal være hele.

Legg lammeskankene tilbake i gryta. Gi alt et oppkok, legg lokk på og sett hele gryta i ovnen som er forvarmet til 180 ºC i 1 1/2 time.

Ta lokket av gryta og la retten stå i ovnen i nok en halvtime. Smak til med salt og pepper. Tilslutt rører du inn grovhakket basilikum, merian eller bladpersille.

Tips

Server retten med kokte poteter, godt brød, ris eller potetpuré.

Kilde: www.matprat.no