NRK Meny
Urtekrutong med soppkrem

Urtekrutongene med soppkrem serveres sammen med friterte viltfrikadeller.

Foto: Fra Muntert kokketreff / DR

Urtekrutonger med soppkrem

En liten munnfull med god smak av sopp. Brødrene Price er med på en stor middag sammen med noen av Nordens beste kokker. Her er en av smårettene.

Slik gjør du

Til soppkremen renses soppen og hakkes relativt fint. Sjalottløken finhakkes og klares i smøret. Ha i soppen og stek til all væsken er fullstendig fordampet. La soppen avkjøles.

Rør mascarponen sammen med crème fraîche og dijonaise. Bland inn soppen sammen med steinsoppulver. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

Skyll og tørk persillen. Kjør den sammen med oljen i en blender i fem minutter. Sil fra oljen og bruk den til å pensle krutongene før de settes i en varm ovn til de er sprø.

Legg en pen skje soppkrem på hver krutong og pynt med kryddergrønt etter eget valg.

Tips

Her er de andre oppskriftene fra Muntert kokketreff.

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Muntert kokketreff/DR