Slik gjør du
Skrap skinnet på fisken med en kniv slik at den blir fri for skjell. Del fisken i porsjonsstykker.
Skjær ca. 1 cm dype snitt i skinnet med ca. 1 cm mellomrom. Krydre i snittene med salt, pepper og basilikumblader.
Ha nøytral olje som f.eks. rapsolje i en stekepanne. Når oljen begynner å ryke, legger du fisken med skinnsiden ned i pannen. Stek den bare på skinnsiden. Du vil se at fisken stekes fra undersiden og oppover. Fiskefileten skal steke til den er gjennomstekt omtrent 2/3 opp. Den skal altså være litt rå øverst.
Agurk- og myntesalat
Skrell agurken og kutt den i tynne skiver, eller bruk potetskrelleren og fortsett å skrelle slik at du får tynne strimler med agurk. Bland sammen resten av ingrediensene, og vend dem sammen med agurken. La stå i ca. 15 min før servering.
Bland sammen crème fraîche og lakserogn. Smak til med salt, papper og sitronsaft.
Server gjerne med kokte nypoteter.
Tips
Se også: