Hopp til innhold

Unge foretrekker utenlandsk mat

«Verdensmat» frister de unge mer enn norsk tradisjonsmat. 90 prosent av unge nordmenn foretrekker mat fra andre matkulturer. Vi klandrer dem ikke, det er mye godt der ute.

En skål thailandsk panang curry med svinekjøtt og ris.

Det går i mat fra Asia, Midtøsten og Italia i «unge» kjøkken.

Foto: Elisabeth Le

En fersk undersøkelse fra YouGov for HelloFresh viser at 90 prosent av unge nordmenn mellom 30- 39 år velger utenlandsk mat. Over 50 prosent av de mellom 18–29 svarer det samme.

Det mest populære kjøkkenet er det italienske kjøkken. Voksne og eldre har virkelig noe å lære. Det er nesten så vi kan love pengene tilbake om du ikke liker disse italienske nytelsene.

Asiatisk mat kommer hakk i hæl. Mat fra Thailand, India, Kina er superpopulært på «unge» kjøkken. To thai-retter du vil elske er:

Yngre generasjoner er mer nysgjerrige. De smaker seg fram, nyter og spesielt liker de å leke i det indiske kjøkkenet. Blant favorittene er rettene med karri.

Pakistan og India deler mange av dagens mattradisjoner. Men i Pakistan spiser man mye mer kylling, lammekjøtt og okse.

Kina er på andre siden av kloden. Inflasjon og dyrtid gjør det vanskelig å reise for mange, men du kan lett utforske landet på kjøkkenet ditt.

«Verdensmat» er i vinden som aldri før. Du vil virkelig berike livet – og ganen – om du starter en mer eventyrlysten matlaging. Midtøsten har perle på perle, vi garanterer for disse to:

NRK Mat har et helt «univers» med asiatiske oppskrifter. Uansett alder, det er bare å legge ut på en smaksreise.