NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Ungarsk kyllinggryte med paprika
Foto: Monica Csango

Ungarsk kyllinggryte med paprika

Oppskrift på kyllinggryte med masse frisk paprika og paprikapulver. Ungarsk paprikakylling kan gjerne lages kvelden før, eller om formiddagen før du går søndagstur.

Slik gjør du

Finn fram en jerngryte eller en dyp stekepanne. Varm olje, og ha oppi finsnittet løk. La det steke forsiktig, og tilsett så paprikapulveret. Pass på varmen – for høy varme gjør paprikapulver bittert.

Tilsett de forskjellige paprikatypene som du har skåret opp, og en boks tomater. La det koke i fem til sju minutter. Legg kyllingbitene oppå.

Dersom du har hel kylling, holder du bryststykkene unna. La alt det andre koke godt i cirka 35 minutter og tilsett bryststykker i mindre biter til slutt. La det koke videre i minst et kvarter.

Jeg vil absolutt anbefale å koke retten for eksempel før du drar ut på tur en søndag, eller kvelden før, og så varme opp før servering.

Før servering har du i litt chiliolje og rømme.

Tips

Fire kyllinglår og tre bryst gir nok mat til 2–3 personer.

Kilde: Monica Csango / Norgesglasset