Hopp til innhold

Elg i gryta, ovnen, panna, burgeren og suppa

Elgjakta er nå for alvor i gang. Derfor er det helt naturlig å oppfylle ønsket om oppskrifter med elg i ukas ønskeoppskrift.

Vill gryteglede

Vill gryteglede, kaller Lise Finckenhagen denne viltgryta. Elgjakta er nå godt i gang, og elgkjøtt er en av vilttypene du kan bruke i denne oppskriften.

Foto: Tone G. Johannesen / NRK

På våre Instagram- og Facebook-kontoer har NRK Mat spurt hva leserne ønsker seg på matsidene. Flere har ønska seg oppskrifter med elg. Ikke så rart – i mange norske kommuner starta elgjakta allerede 25. september. 5. oktober fulgte de andre etter. De fleste steder varer jakta til 31. oktober.

Oppskriften på bildet øverst i artikkelen kommer fra Lise Finckenhagen. «Vill gryteglede», kaller hun det – med mye sopp og saus av fløte, kraft og rødvin. Hun serverer med en puré av selleri og eple, og du kan bruke flere typer vilt – ikke bare elg.

Viltburger med tyttebærrømme og kryddersyltet sopp

Vill burger med tytterbærrømme og kryddersyltet sopp
Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Suppe med gresskar, kokosmelk og elgboller

Suppe med gresskar, kokosmelk og elgboller
Foto: Fra TV-serien Tinas julekjøkken / TV4

Langtidsstekt entrecôte av elg med rødvinssaus

Langtidsstekt entrecôte av elg
Foto: Tone Johannesen / NRK

Elg på italiensk

Elg på italiensk
Foto: Håvard Zeiner / NRK

Sauté av elg med sopp og potetmos

Elgsauté
Foto: Jørn Haudemann-Andersen / NRK

Råstekt elgfilet med remulade, rødbetskudd og rognebærgelé

Kjartan Skjelde

Viltkarbonader med rosenkål

Viltkarbonader
Foto: Stig Juelsen

Elgfilet

Elgfilet
Foto: Stig Juelsen / NRK

Brassert elgstek

Elgstek
Foto: NRK