Hopp til innhold

Fem variasjoner av fiskegrateng

Billig eller dyr, kokt eller rå – i fiskegratengen kan du bruke den fisken du har for hånden. Den beste fiskegratengen er hjemmelagd.

Video Andreas Myhrvold lager fiskegrateng

VIDEO: Fiskegrateng fra Gastronomisk Institutt.

På våre Instagram- og Facebook-kontoer har NRK Mat spurt hva leserne ønsker seg på matsidene. Hjemmelagd fiskegrateng er et av ønskene. Derfor er ukas ønskeoppskrift akkurat det. Én med eggesmør, én med basilikum og parmesan, én helt tradisjonell, én i porsjonsformer og en med savoykål og gulrøtter.

Øverst i saken kan du se hvordan Andreas Myhrvold og Gastronomisk Institutt lager sin fiskegrateng.

Fiskegrateng med basilikum og parmesan

Fiskegrateng
Foto: Tone G. Johannesen / NRK

Tradisjonell fiskegrateng

Fiskegrateng
Foto: NRK

Fiskegrateng i porsjonsformer

Video Lars Barmen lager fiskegrateng

Fiskegrateng med savoykål

Fiskegrateng
Foto: Fra TV-serien «Tinas mat» / SVT