NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..

Tzatziki med mynte

Gi livet en dip! Det er agurktid. Den beste anvendelsen er kanskje å lage tzatziki. Men hvordan bli kvitt vannet i agurken? Her får du tips til en helt ny metode! Dessuten anbefales litt mynte.

Slik gjør du

Å, du verden som jeg har forsøkt metoder for å bli kvitt vannet i agurken. Kaffefilter, kjøkkenhåndklær, salting og venting. Nå har jeg endt opp med en variant som er enkel og grei.

Skyll oppvaskkummen godt og tørk den. Sett et rivjern ned i kummen og riv agurken på den grove siden. Deretter samler du alt det revne i hendene, omtrent som når du lager en snøball. Og klem til. Litt til, kom igjen, klem. Slik kan du selvsagt holde på i det uendelige, agurken er jo 95 prosent vann, eller noe sånt.

Men når du har fått ut det du mener er en passe mengde vann, hiver du agurkballen opp i en bolle. Hell litt olivenolje over agurken sammen med limesaft, salt og sukker.

Finhakket mynte, tørr eller frisk, er selvsagt valgfritt, men jeg synes det gir tzatzikien en ekstra touch.

Til slutt presser du hvitløken over. Mengden av sistnevnte er selvsagt diskuterbar. Jeg heller mest i retning av 4-5 fedd.

Bland alt og rør inn yoghurten til slutt.

Tips

Tzatzikien oppbevares greit i kjøleskap en ukes tid. Men husk å røre inn, eller hell av, vannet som gjerne skiller seg ut ved lagring.

Kilde: Bjørn Olav Nordahl i NRK Østafjells