Slik gjør du
Bunn
Bløtlegg rosiner og aprikoser i fingervarmt vann i 15–20 minutter.
Kjør rosiner, aprikoser, kokosolje og vaniljepulver i blenderen til en røre.
Hell i solsikke- og sesamfrøene og kjør til en grovkornet deig.
Trykk deigen jevnt ut i en springform. Sett bunnen i kjøleskapet.
Fyll
Kjør kokosmassen til mel i blenderen. Hell i tyttebærene og kjør til en jevn røre.
Tilsett kokosolje og sukker og kjør i noen minutter til. Hell fyllet i formen. La kaken hvile i kjøleskapet i minst en time.
Karamellsaus
Kok alle ingrediensene i en gryte i 20–25 minutter. Rør av og til.
Servering
Server tyttebærkaken med frosne tyttebær og karamellsaus.
Tips
Dette kunne vært en raw food kake hvis det ikke var for sukkeret. Bytt det ut med for eksempel agavesirup.
- Oppskrift: Strömsös mest populære kake, den gluten-, sukker- og melkefrie blåbærkaken