Tyttebærkake på stettfat.

Tyttebær er nordiske superbær som vanligvis blir til syltetøy. Har du frosne tyttebær er dette en flott måte å bruke dem på. 

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Tyttebærkake med karamellsaus

Kaker som ikke skal stekes i ovnen, no bake cakes, er enkle å lage bare du har en blender eller stavmikser. Bærene holder seg like sunne, siden de ikke skal varmebehandles. Tyttebærkaken serveres med melkefri karamellsaus.

Slik gjør du

Bunn

Bløtlegg rosiner og aprikoser i fingervarmt vann i 15–20 minutter.
Kjør rosiner, aprikoser, kokosolje og vaniljepulver i blenderen til en røre.
Hell i solsikke- og sesamfrøene og kjør til en grovkornet deig.

Trykk deigen jevnt ut i en springform. Sett bunnen i kjøleskapet.

Fyll

Kjør kokosmassen til mel i blenderen. Hell i tyttebærene og kjør til en jevn røre.

Tilsett kokosolje og sukker og kjør i noen minutter til. Hell fyllet i formen. La kaken hvile i kjøleskapet i minst en time.

Karamellsaus

Kok alle ingrediensene i en gryte i 20–25 minutter. Rør av og til.

Servering

Server tyttebærkaken med frosne tyttebær og karamellsaus.

Tips

Dette kunne vært en raw food kake hvis det ikke var for sukkeret. Bytt det ut med for eksempel agavesirup.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE