Tykkmelk med mirabellkompott og ristet havre

Mirabeller er veldig godt egnet til kompott, syltetøy, chutney, bakverk og saft. Prøv dem med tykkmelk og ristet havre.

Foto: Tellus Works Television AS

Tykkmelk med mirabellkompott og ristet havre

– Er dette frokost eller dessert, spør Claus Meyer. I alle fall er det kjempegodt med kompott av små mirabellplommer på tykkmelk og med ristede havregryn over. Her får du oppskriften fra Smaken av Danmark.

Slik gjør du

Ha tykkmelken i et rent kjøkkenhåndkle i et dørslag slik at væsken kan dryppe av. La tykkmelken renne i noen timer til en lettflytende konsistens. Ønsker du en tykkere konsistens, kan bare la tykkmelken renne i lang tid.

Server tykkmelken med mirabellkompott og ristet havre.

Mirabellkompott
Mirabellene skylles godt og has i en kjele med sukker. Kok mirabellene til de blir most og steinene viser seg.

Når kompotten er godt kokt, siktes den gjennom en grov sil, slik at steinene blir igjen i silen.

Hvis kompotten er for tynn, kokes den inn i en kjele. Rør til den får en tykkere konsistens.

Ristede havregryn
Havregrynene ristes lett i en stekepanne til de blir gylne og sprø. Honning, smør og salt has i pannen. Rør godt med en treskje, slik at havregrynene blir karamellisert. Legg havregrynene på et brett for avkjøling.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer