Slik gjør du
Ha tykkmelken i et rent kjøkkenhåndkle i et dørslag slik at væsken kan dryppe av. La tykkmelken renne i noen timer til en lettflytende konsistens. Ønsker du en tykkere konsistens, kan bare la tykkmelken renne i lang tid.
Server tykkmelken med mirabellkompott og ristet havre.
Mirabellkompott
Mirabellene skylles godt og has i en kjele med sukker. Kok mirabellene til de blir most og steinene viser seg.
Når kompotten er godt kokt, siktes den gjennom en grov sil, slik at steinene blir igjen i silen.
Hvis kompotten er for tynn, kokes den inn i en kjele. Rør til den får en tykkere konsistens.
Ristede havregryn
Havregrynene ristes lett i en stekepanne til de blir gylne og sprø. Honning, smør og salt has i pannen. Rør godt med en treskje, slik at havregrynene blir karamellisert. Legg havregrynene på et brett for avkjøling.