NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Tykkmelk med mirabellkompott og ristet havre

Mirabeller er veldig godt egnet til kompott, syltetøy, chutney, bakverk og saft. Prøv dem med tykkmelk og ristet havre.

Foto: Tellus Works Television AS

Tykkmelk med mirabellkompott og ristet havre

– Er dette frokost eller dessert, spør Claus Meyer. I alle fall er det kjempegodt med kompott av små mirabellplommer på tykkmelk og med ristede havregryn over. Her får du oppskriften fra Smaken av Danmark.

Slik gjør du

Ha tykkmelken i et rent kjøkkenhåndkle i et dørslag slik at væsken kan dryppe av. La tykkmelken renne i noen timer til en lettflytende konsistens. Ønsker du en tykkere konsistens, kan bare la tykkmelken renne i lang tid.

Server tykkmelken med mirabellkompott og ristet havre.

Mirabellkompott
Mirabellene skylles godt og has i en kjele med sukker. Kok mirabellene til de blir most og steinene viser seg.

Når kompotten er godt kokt, siktes den gjennom en grov sil, slik at steinene blir igjen i silen.

Hvis kompotten er for tynn, kokes den inn i en kjele. Rør til den får en tykkere konsistens.

Ristede havregryn
Havregrynene ristes lett i en stekepanne til de blir gylne og sprø. Honning, smør og salt has i pannen. Rør godt med en treskje, slik at havregrynene blir karamellisert. Legg havregrynene på et brett for avkjøling.

Kilde: Smaken av Danmark med Claus Meyer