Laster innhold, vennligst vent..
Twice cooked pork

Tareq Taylor forflytter oss til Kina med denne spennende retten.

Foto: Eva Robild / SVT

Twice cooked pork

Svinekjøtt som tilberedes i to omganger for å bli saftig og godt, kalles «Twice cooked pork» av Tareq Taylor.

Slik gjør du

Noen av ingrediensene må du kanskje kjøpe i butikk med godt asiatisk sortiment, for å få de rette smakene.

Kok svinet i lettsaltet vann i 40 minutter. Sett det til sides og la det avkjøles.

Del det kokte og avkjølte kjøttet på langs i tre deler, og skjær tynne skiver på cirka 3 millimeter tykkelse.

Strimle ingefæren og hvitløken fint. Strimle rød og grønn chili, men ta ikke med frøene.

Skjær hvitløkstilkene og vårløken i 5 centimeters lange biter.

Varm opp oljen i en stor wok og stek fleskeskivene i 3–4 minutter, eller til de blir gylne.

Tilsett hvitløk, ingefær, soyabønnepasta, soyabønner og sukker. Fres raskt og tilsett så resten av ingrediensene. Fres sammen i cirka 1 minutt, og server med en gang, gjerne sammen med jasminris.

Tips

Det går utmerket å forberede retten ved å koke kjøttet en dag i forveien.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Hygge i hagen/SVT