Turgryte med lam og sopp

Kjøttet er skåret i tynne skiver før det stekes.

Foto: Morten Jødal

Turgryte med lam og sopp

Maten smaker ekstra godt når den lages ute. Lise Finckenhagen steker lammekjøtt, sopp og god løk.

Slik gjør du

Krydre kjøttet med salt og pepper.
Skjær løk og purre i skiver.
Brun kjøttet over sterk varme, stek det i to omganger hvis pannen ikke er så stor. Ta kjøttet ut av pannen så lenge.

Fres løken myk og gyllen, tilsett purren underveis. Legg løkblandingen sammen med kjøttet.

Stek soppen, krydre med salt og pepper, tilsett timian (hvis du vil bruke det) og rør inn fløte og creme fraiche. Bland inn kjøtt og løk (få med kjøttsaften). La det hele småputre i ca. 10 minutter. Dryss over persille og server.

Tips

Se også: Flere oppskrifter fra Nitimen

Kilde: Lise Finckenhagen i Nitimen