NRK Meny
Tunfisk med romanosalat

Romanosalat med hvit geitost som er smuldret opp og sprø brødkrutonger serveres til tunfisk.

Foto: DR

Tunfisk med romanosalat

Anne Hjernøe steker tunfisken god utenpå, men den skal være rå inni. Den serveres med en salat med friske erter rett fra belgen, hvit geitost og brødkrutonger.

Slik gjør du

Marinade til tunfisken
Ha alle ingrediensene til marinaden i en morter til en god marinade. Bruk halvdelen av marinaden til å vende tunfisken i. Ta vare på den andre halvdelen av marinaden til salatdressingen.

Varm en panne med olivenolje og stek tunfisken i ca. 1 minutt på hver side. La den avkjøles på en tallerken. Server den sammen med romanosalaten med erter.

Romanosalat med erter, geitost og krutonger
Bruk resten av marinaden til tunfisken. Bland den opp med mer olje og en god slant balsamisk epleeddik eller en annen lett søtlig frukteddik.

Del opp salatbladene og legg dem på et fat. Ha geitost og erter over salaten og hell dressingen over.

Skjær daggammelt brød i terninger og rist dem på pannen med olje og salt til du har noen sprø, gylne krutonger. Avkjøl krutongene før du drysser dem over salaten.

Tips

Tunfisk kan du lage på flere måter.

Kilde: Anne Hjernøe i TV-serien Mat med Anne/DR