Tunfisk med gylne tistler

Tunfisk med gylne tistler.

Foto: Fra TV-serien Spanske fristelser / DR

Tunfisk med gylne tistler

Anne Hjernøe får være med å samle tistler ute i naturen i Andalucia. Gylne tistler, golden thistles, har ikke noe eget norsk navn. Du kan lage retten uten tistlene, bruk ekstra løk.

Slik gjør du

Tunfisken skjæres i store terninger. Tistlene renses, skylles grundig og skjæres i 2 cm lange biter og blancheres.

Løk og hvitløk finhakkes og sauteres i godt med olje i en stor gryte i 5 minutter. Så tilsettes alle de andre ingrediensene. Varmen skrues helt ned og retten koker forsiktig under lokk i ca. 25-30 minutter.

10 minutter før retten er ferdig tilsettes tistlene. Smak til retten med salt, nykvernet pepper og ev. litt sitronsaft.

Tips

Flere oppskrifter: Spanske fristelser

Kilde: Fra TV-serien Spanske fristelser/DR