Trykkokt bibringe, rotgrønnsaker og persillesaus

Det tar bare en tredel av tiden å koke kjøttet i trykkoker. Samtidig får du en god buljong.

Foto: Fra tv-serien Hygge i Strömsö / YLE

Trykkokt bibringe, rotgrønnsaker og persillekrem

Bibringe av okse blir fantastisk mørt og saftig, og gir fra seg en god buljong, spesielt om den tilberedes i trykkokeren.

Slik gjør du

Hvorfor er det så vanskelig å få tak i bibringe? Og hvor har trykkokerne forsvunnet? Da gjengen bak Strömsö-programmet skulle koke bibringe, viste det seg at de fleste slakterne ristet på hodet.

Våre kolleger husket at mødrene hadde hatt trykkoker, men da vi ville låne en, var det ikke mulig å få tak i.

Trykkokt bibringe av okse

Legg kjøtt og laurbærblader i trykkokeren. Hell over vann og vin til det går opp til merket i trykkokeren. Trykkok i en time. La det avkjøles og åpne for trykket. Skjær kjøttet i grove biter.

Beregn tre timer dersom du ikke bruker trykkoker.

Skrell rotfuktene og skjær i grove biter. Stek purre og grønnsaker myke i litt olje. Tilsett vann, så det nesten dekker, cirka en liter. Ha i laurbærblad, salt og pepper. La det koke under lokk til rotgrønnsakene er myke. Bland inn kjøttet og buljongen og server med persillekrem

Persillekrem

Kjør persille, spinat og sennep i en blender til en jevn krem. Tilsett kald olivenolje, og smak til med salt og pepper.

Kilde: Paul Svensson i tv-serien Hygge i Strömsö/YLE