Tropisk Bellini 2

Tropisk Bellini med deilige frukter, rom og prosecco.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK

Tropisk Bellini

Tropisk Bellini er den fargerike kusina til vanlig Bellini, og smaker herlig i sommervarmen.

Slik gjør du

Mens vanlig Bellini lages på hvite fersken og prosecco, er det mer frukter og en klunk rom i Dag Tjerslands tropiske vri.

Kok vann og sukker til sukkeret er oppløst. Trekk kasserollen av platen. Finriv skallet på en lime. Ha både limesaft og skall i laken. Settes i kjøleskapet, så laken blir skikkelig kald.

Skrell fruktene, fjern kjerner og steiner, og kutt opp i grove biter.

Ha så frukten i en blender /kjøkkenmaskin. Tilsett rom og halvparten av sukkerlaken. Kjør til det er blitt en glatt og tykk fruktjuice. Press over lime. Smak til med mer sukkerlake og lime hvis du må justere. Det kommer an på hvor søt frukten er.

Ha fruktjuice og isbiter i en shaker eller termos, og rist godt. Sil juicen rett over i pene, store glass.

Topp glassene med iskald prosecco.

Tips

Nærbilde av Tropisk Bellini

Både kornblomst, ringblomst, fiol eller tagetes kan brukes som pynt.

Foto: Heidi Sivertzen-Oksmo / NRK
  • Putt gjerne ferskenbåter i drinken, og pynt med spiselige blomster.

Kilde: Dag Tjersland i TV-serien «Hagen min»/NRK