Troika

Tre smaker sammen i fine firkanter. Lise Finckenhagens troika med marsipan, bringebærgelé og nougat.

Foto: Lise Finckenhagen

Troika

Konfekt med marsipan, bringebærgelé og bløt nougat. Lise Finckenhagen lager den i en firkantet form og skjærer den i passe store firkanter.

Slik gjør du

Denne oppskriften passer i firkantet form, 20 x 20 cm.

Kle formen med et dobbelt lag plastfolie. Kjevl ut marsipanen slik at den akkurat passer formen, prøv å få den jevnest mulig.

Smelt nougaten forsiktig over vannbad, og hell nougaten over marsipanen i formen. Sett formen i kjøleskapet.

Lag bringebærgeleen med 2 ½ dl vann, la geleen bli helt kald før du forsiktig heller den over den stivnede nougaten. Sett formen tilbake i kjøleskapet, og la den stå til geleen har stivnet helt.

Finhakk sjokoladen, og smelt den over vannbad. Pass på at sjokoladen ikke blir for varm. Bre sjokoladen jevnt utover geleen, og sett formen tilbake i kjøleskapet.

Oppbevar «Troikaen» i kjøleskapet og skjær den opp i passende biter før servering.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+.