NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Trøffeldrømmer

De avkjølte kakene pensles med tykk, lun gelé og drysses med litt finhakket pistasj.

Foto: Fra tv-serien Det søte liv / DR

Trøffeldrømmer

Med topp og bunn av kransekakemasse og en deilig trøffelkrem i midten blir det trøffeldrømmer. Oppskriften er fra Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv.

Slik gjør du

Oppskriften gir 16–20 stk.

Trøffelkrem
Gelatinen has i en halv liter kaldt vann i en halv time.

Fløten kokes opp og tas av varmen.

Sjokoladen hakkes fint og has i den fortsatt varme fløten. Rør til sjokoladen har smeltet helt.
Gelatinen tas ut av vannet og vris. Ha gelatinen rett i den varme sjokoladekremen. Rør til gelatinen har smeltet. Den ferdige trøffelkremen has i en ren bolle og settes i kjøleskap min. 4 timer eller til neste dag.

Kransekakemasse
Sukker og eggehviter røres sammen i en liten bolle. La det trekke i ca. 1 time sånn at sukkeret løses opp.

Sukkerhviten tilsettes marsipan litt etter litt, til blandingen er jevn. Den ferdige kransekakemassen has i en sprøytepose med en bølget tupp.

Aprikosgelé
Gelatinen has i ½ liter kaldt vann i en halv time. Kok aprikoser, sukker og vann i en kjele med lokk i 15 minutter. Ta kjelen av varmen og la den stå med lokk i 5 minutter. Vri gelatinen fri for vann og ha den i den varme aprikosblandingen. Sil hele herligheten. Bruk geleen etter 10 minutter, eller varm den opp litt hvis det er nødvendig.

Trøffeldrømmer
Kransekakemassen sprøytes ut på en stekeplate med bakepapir til like store, små flate ovaler, ca. 5 x 3 cm. Halvparten av ovalene drysses med litt kandisert appelsin og den andre halvdelen skal være uten.

Forestill deg at vi har en kransekakebunn uten appelsin og et kransekakelokk med appelsin. Alle ovalene stekes ved 200 °C til de er passe gylne ca. 10 til 12 minutter. Avkjøles helt.

De avkjølte appelsinovalene pensles med tykk varm gelé og drysses med litt finhakket pistasj. Varm geleen en anelse hvis den er blitt for stiv.

De avkjølte "nøytrale" ovalene legger du klar foran deg.

Den kalde trøffelkremen piskes kort med en håndmikser og has i en sprøytepose med glatt tupp. Kremen sprøytes på de "nøytrale" ovalene. De penslede appelsinovalene legges på trøffelkremen som en topp.

Press lett ned sånn at toppene henger fast i kremen. Trøffeldrømmene settes i fryseren 2 til 3 timer før de dyppes i temperert sjokolade. (Se Temperert sjokolade under Tips.). De ferdige trøffeldrømmene oppbevares kjølig.

Tips

Les mer: Temperert sjokolade

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Det søte liv, DR