NRK Meny
Rispapirruller

Vietnamesiske vårruller eller rispapirruller med tre sauser.

Foto: Fra TV-serien Spis Vietnam / DR

Tre sauser til rispapirruller

I TV-serien Spis Vietnam får rispapirrullene følge av gode sauser. Her får du oppskriftene på fiskedipsaus, hoisinsaus og fermentert fiskesaus.

Slik gjør du

Fiskedipsaus
Kok opp vann med sukker og eddik. Avkjøl.

Hakk hvitløk og chili. Tilsett fish sauce og limesaft.

Tips: Doser gjerne ingrediensene etter om du foretrekker sausen salt, søt eller syrlig.

Hoisinsaus
Kok opp alle ingrediensene utenom peanøttene og chilisausen. Avkjøl. Serveres i små skåler som tilsettes et par dråper chilisaus og knuste peanøtter.

Fermentert fiskesaus
Kjør alle ingrediensene untatt den grovhakkede kvarte anansen i en blender. Helles i fire skåler som toppes med grovhakket ananas.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Kilde: Fra TV-serien Spis Vietnam/DR