Laster innhold, vennligst vent..

Tre magre salatdressinger

Er du redd for å miste formene med for mye dressing på salaten? Sonja Lee gir deg oppskriften på tre magre alternativer.

Slik gjør du

Persille- og sitrondressing

Grovhakk persille, klem ut saften av en sitron raust over salaten og tilsett salt, pepper og olivenolje. Vanskeligere er det ikke å lage en frisk og sunn dressing.

Denne dressingen passer godt til skalldyr, avokado og vanlige grønnsaker.

Yoghurtdressing

Hakk mynte, persille og gressløk, og bland dem med yoghurt naturell. Smak til med salt og pepper, samt litt eddik. Spe på med olivenolje til du oppnår en fin konsistens.

Denne dressingen passer godt til agurkbaserte salater, men kan godt brukes i de fleste salater.

Grønnsaksdressing

I denne dressingen kan du bruke de grønnsakene du liker best. Bruker du rotgrønnsaker må de kokes i saltvann først. Bland grønnsakene i en blender eller stavmikser til det blir en puré. Tilsett litt eddik, salt, pepper og olivenolje.

Denne dressingen kan brukes i alle salater, og kan også brukes som dipp til rå grønnsaker.

Kilde: Sonja Lee