NRK Meny
Video Ingrid Espelid Hovig viser korleis ho lager tre kaker av ei

Det blir sommarfuglkake, marsipankake og ei enkel kake med fersken og krem av eitt sukkerbrød.

Tre kaker av eitt sukkerbrød

Eit heilt sukkerbrød kan bli for mykje kake for eit lite selskap. Ingrid Espelid Hovig viser deg korleis du kan dele ei rund kake i tre. Ho har forslag til fleire måtar å fylle og pynte kakene på.

Slik gjør du

Som fyll i blautkake kan vi bruke frisk frukt og bær, hermetisk frukt, djupfryste bær, syltetøy, fløytekrem, vaniljekrem, sitron- eller appelsinkrem, fromasjar av forskjellig slag, med meir. Kvar får bruke sin fantasi og det ein har for handa.

Nøtter og marsipan har tradisjon som kakepynt. I staden for å kjevle marsipanlokk, kan vi skjere lauvtynne skiver av ein rull ferdigmarsipan og dekke kaka med. Det blir ganske mykje marsipan på denne måten, og kan derfor bli svært søtt. Vi rår derfor til å sløyfe sukkeret i denne kremen som skal brukast til å fylle kaka med.

Tips

Oppskrift:

Oppskrift:

Oppskrift:

Sjå også: Fleire oppskrifter frå Ingrid Espelid Hovig

Kilde: Ingrid Espelid Hovig i Fjernsynskjøkkenet 1988