NRK Meny

Toskansk gryte med kål, speltkorn og sideflesk

Paul Svensson har laget en femdagers meny og tirsdag er det toskansk gryte. Han lager den med med strimlet kål, kokte speltkorn og salt sideflesk.

Slik gjør du

Kok speltkornene myke i 7,5 dl lettsaltet vann.

Varm opp en gryte med tykk bunn. Skjær sideflesket i strimler. Stek flesket sprøtt og tilsett løk og hvitløk. Hell på vann og tilsett strimlet kål, smak til med salt og hvit pepper. Kok kålen myk og rør inn finhakket mynte.

Avslutt med å blande inn kokte speltkorn. Server.

Tips

Denne oppskriften er en del av en ukesmeny. Hvis du koker dobbel mengde speltkorn på tirsdag er du ferdig med det som skal kokes til torsdagens speltsalat.

Mandag:

Onsdag:

Torsdag:

Fredag:

Les mer: Hverdagsmat for 50 euro

Kilde: Paul Svensson i TV-serien Hygge i Strömsö/YLE