Toskansk brødsuppe

Gi brødet nytt liv i en deilig toskansk bondesuppe.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Toskansk brødsuppe med zombieknekkebrød

Har du en samling tørre brødskalker bakerst i brødboksen? Da kan du lage toskansk brødsuppe med zombieknekkebrød. I den toskanske suppen er det bønner som drøyer og metter, og det sprø knekkebrødet er laget på tørt brød.

Slik gjør du

Brødsuppe

Kutt opp gulrøtter, purre, løk og stangselleri. Surr alt i olivenolje i en kjele. Ha i tomatene og vannet.

Kok opp, tilsett bønnene og la det koke en stund. Tilsett en skvett eddik for å få litt syre.

Skjær brødet i mindre biter og bland det i suppen slik at brødet suger til seg saften.

Smak til med salt og pepper og strø over rikelig med basilikum.

Zombieknekkebrød

Kjør det tørre brødet i en mikser til det blir et grovt mel og tilsett hvetemel og vann.

Arbeid sammen til en smidig deig og la den hvile i 15 minutter.

Kjevle ut tynne brød. Prikk i deigen og pensle med vann.

Strø på frøene og stek på 200 grader i cirka 5–7 minutter.

Tips

Knekkebrød laget av gammelt brød

Zombieknekkebrød som er laget av gammelt brød.

Foto: Carina Ahlskog / YLE

Hvis du erstatter vannet i suppen med kjøttkraft, blir suppen enda bedre.

Kilde: Anders Samuelsson i TV-serien «Hygge i Strömsö»/YLE