Laster innhold, vennligst vent..
Toscakaker

Toscakakene er stekt i små, ovale former med bølgekant.

Foto: Fra TV-serien Danmarks beste kaker / DR

Toscakaker

Mette Blomsterberg lager mange små toscakaker toppet med hasselnøttkaramell.

Slik gjør du

Mørdeig
Alle ingrediensene eltes sammen til en jevn deig. Deigen settes kaldt 1/2 time.

Den kalde mørdeigen kjevles ut relativt tynt i litt mel. Stikk ut sirkler av den kjevlede deigen, ca. 13 cm i diameter. Hver sirkel legges i hver sin form og deigen presses godt ut til kantene og bunnen.

Ta vekk overflødig mørdeig. Resten av mørdeigen kan fryses til en senere anledning.

Mazarinmasse
Elt marsipan og sukker sammen med hendene på bordet. Elt inn smøret, litt av gangen. Når alt smøret er eltet sammen tilsettes egg, ett av gangen.
Massen has i en engangs sprøytepose uten tut. Mørdeigsformene fylles 2/3 med mazarinmassen og stekes ved 180 °C til de er gylne, ca. 12 minutter.

De stekte mazarinene snus på hodet på et nytt stykke papir og avkjøles helt i kjøleskap. La formene sitte på.

Hasselnøttkaramell
Ha sukker, fløte, honning, fløte og smør i en gryte og kok det under omrøring til en gyllen karamell. Ta gryten av varmen og tilsett grovhakkede hasselnøtter. La karamellen avkjøles litt.

Stryk hasselnøttkaramellen tynt ut på de kalde kakene og bak dem igjen i ovnen på 180 °C i ca. 4-5 minutter. La forsatt formene sitte på.

Avkjøl tertene helt og ta dem ut av formene.

Tips

Flere oppskrifter: Oppskriftene til Danmarks beste kaker

Kilde: Mette Blomsterberg i TV-serien Danmarks beste kaker/DR