Toscakake

Lise Finckenhagens toscakake har sprøtt lokk av sukker, smør, mandler, hasselnøtter og pistasjnøtter.

Foto: Tone Rieber-Mohn / NRK

Toscakake

Det er den sprø og søte nøttetoppingen som gjør toscakaken spesiell. Du kan bruke bare mandler, eller blande inn hasselnøtter og pistasjnøtter.

Slik gjør du

Rund form, ca. 20-22 cm i diameter. Kle formen med bakepapir.

Pisk egg, sukker og vaniljesukker til eggedosis. Smelt smøret og tilsett fløten. Sikt sammen mel og bakepulver. Rør smør og mel vekselvis inn i eggedosisen. Hell røren over i formen, og stek kaken ved 175 °C i 25 minutter.

Lag toppingen mens kaken steker. Smelt sammen smør, sukker, vaniljesukker, mel og fløte i en kasserolle. La blandingen småkoke et minutt og bland inn mandlene. Fordel nøtteblandingen forsiktig over kaken, og stek kaken videre i ca. 15-18 minutter til toppen blir gyllen og fin (den stivner mer når kaken har fått avkjøle seg).

Serveres gjerne lun med litt myk pisket krem.

Kilde: Lise Finckenhagen i radioprogrammet «Jacobsen» på NRK P1+