NRK Meny
Tortilla de patatas

Typisk spansk omelett med poteter.

Foto: Petter Olden / NRK

Tortilla de patatas

Alexandra Solheim lærer oss å lage spansk mat, tortilla de patatas, i TV-serien Yum yum med Noman.

Slik gjør du

Hell olivenolje i pannen og sett på høy varme. Skjær potetene i pyramideformede småbiter. Stek potene myke i pannen og tilsett hakket løk.

Pisk eggene i en bolle.

Sett ned varmen på stekepannen til middels, sil oljen av poteter/løk og bland dem inn i eggemassen. Smak til med salt.

Hell blandingen, som nå har en grøtaktig konsistens, i pannen og stek det som en omelett. Pass på at massen ikke setter seg fast i bunnen.

Når massen begynner å stivne, kan du snu den ved å først ha den over på en tallerken. Legg stekepannen oppned på tallerkenen og snu begge to, slik at tortillaen havner med bunnen opp i stekepannen.

Beveg stekepannen fram og tilbake, slik at tortillaen former seg som en kake. La den steke noen minutter, men ikke la den bli gjennomstekt.

Når den er ferdig, snur du den en gang til før du serverer den, enten varm eller kald.

Tips

Se hele Yum yum og det spanske kjøkken med Alexanda Solheim og Noman Mubashir.

Kilde: Alexandra Solheim i TV-serien Yum yum med Noman