NRK Meny
Torsketunge
Foto: Marie Melgård / NRK

Torsketunger med pancetta, appelsinsaus og remulade

Slik gjør du

Skyll, rens og tørk torsketungene.
Vend tungene først i mel tilsatt salt og pepper, så i egg og til slutt i loffsmuler blandet med sesamfrø. Stek de panerte torsketungene i en stekepanne med smør og olje.
Skru ned varmen og etterstek i 8-10 minutter.

Skjær pancettaen i små biter og fres dem i smøret sammen med sjalottløken. Hell av fettet og ta vare på det.
Tilsett appelsinsaften og la det koke inn til nesten sirupskonsistens. Ha i soyasaus og stekefettet.

Lag en liten salat av ruccola og dill. Bland inn litt olivenolje, noen dråper sitronsaft og salt.

Legg litt salat midt på tallerkenen, de sprøstekte torsketungene rundt og sausen litt her og der.

De sprøstekte torsketungene smaker også fortreffelig med en remuladedip. Kan anbefales, gjerne med råstekte poteter og litt sitron til å presse over.