NRK Meny
Torskerygg med rekesaus og parmaskinke

Torsken er først stekt på skinnsiden før den har blitt gjennomvarm i stekeovnen. Reker, sopp og parmaskinke er godt tilbehør.

Foto: Stig Juelsen

Torskerygg med rekesaus og parmaskinke

Festmiddag med torsk, reker, sopp og parmaskinke.

Slik gjør du

Rekene pilles og skallet skylles og freses godt i olje sammen med løk, hvitløk og persillekvasten. Rør inn tomatpureen, hell over hvitvinen og kok noe inn. Fyll opp med vann så det dekker rekeskallet og gi det et oppkok. La trekke i 10 minutter.

Sil og kok ned til det er igjen en tredel av væsken. Tilsett currypasta og smak til med salt og cayennepepper.

Kutt opp parmaskinke i tynne trimler og stek dem som bacon.

Torskestykkene brunes godt på skinnsiden i panne med litt olje. Legg dem så over på et stekebrett og stek ferdig i ovn ved 180 ºC i ca 5 min rett før servering.

Fres sopp i litt olje.

Rør inn smøret i sausen og smak til med cayennepepper og salt. Vend så inn de pillede rekene og soppen når sausen skal serveres.

Spre over skinken til slutt.

Kilde: Stig Juelsen