Torsk med urtesaus

Gjør noe ekstra ut av fiskemiddagen i dag. Her har du et godt tips om hvordan du kan servere et lekkert måltid. Torsken serveres med ris og en saus med løk, tomater, purre, persille og gressløk.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Surr purre og løk i olje til løken er myk.
Tilsett matfløte, og kok til grønnsakene er møre. Rør inn tomater, finhakket persille og gressløk. Smak til med salt og pepper.

Skjær fisken i porsjonsstykker og dryss over ca 1 spiseskje salt.
Kok opp en kjele med vann, 2 spiseskjeer salt, sitronbåter og noen persillestilker.
Legg fiskestykkene i kjelen og la trekke til fisken er kokt, det tar ca 5 minutter.

Server med ris!

Tips

Du kan gjerne variere med andre grønnsaker og urter og du kan bytte risen med poteter, brød eller pasta.

Kilde: Eksportutvalget for fisk