NRK Meny

Torsk med linser og oksemarg

Gjør noe ekstra ut av fiskemiddagen. Oppskriften på torsk med linser og oksemarg er det de to kjente kokkene Charles Tjessem og Lars Barmen som står for.

Slik gjør du

Legg margpiper i vann natten over, press ut margen og skjær den i små terninger.

Skjær sellerirot, gulrot, løk og fennikel i små terninger og fres den i olivenolje. Tilsett finhakket bacon og fres videre i 2 minutter.
Tilsett linser, laurbærblad og kyllingkraft og kok til linsene er møre.
Bland inn oksemarg og sitronskall rett før servering.

Saus
Ta ut olivensteinene og ha dem i en kasserolle.
Tilsett kapers, olivenolje, sitronsaft og hakket estragon.

Fisken
Skjær porsjonsstykker og legg fisken i saltlake (1/2 liter vann og 50 g salt).
Tørk av fisken og stek den i litt olje bare på skinnsiden.
Senk temperaturen og la fisken trekke til den er ferdig.

Tips

Anrett torskestykkene på linsene med sausen rundt.

Kilde: Charles Tjessem og Lars Barmen