Torsk med bacon, gulrotstuing og stekte potetbåter

Harald Osa laget torskemiddag med gulrotstuing og ovnsbakte poteter sammen med Jenny Jensen i Kokkekamp i 2001.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Rens fisken for skinn og ben.

Kok opp vann (uten salt) i en stor kjele. Når det har fått et oppkok legges fisken i. Den skal trekke ca. 10 minutter.

Vask poteter og skjær i tynne båter.
Potetene pensles med olje. Dryss på salt og pepper, evt. urter. Legg dem på stekeplate.
Potetene settes inn i 200 ºC varm ovn og får steke 10-12 minutter.
Når halve tiden gjenstår, legges baconskivene også inn i ovnen. Eller du kan steke bacon i panne.

Skrell gulrøtter og skjær i jevne terninger.
Kok dem i saltet vann noen minutter.

Hell av vannet og slå over fløten. La det koke noe inn. Når gulrøttene er myke, smakes stuingen til med salt.

Legg opp poteter, stuing, fisk og bacon på varme tallerkener.
Ha saltkvern og evt. pepper på bordet.

Kilde: Harald Osa i Kokkekamp 2001