NRK Meny

Torsk bakt med norske tomater

Søte og gode cherrytomater bakes i ovnen sammen med fersk torsk. Sunt og godt fra Kjartan Skjelde.

Slik gjør du

Del hvitløkfeddene i to, skjær sjalottløk og fennikel i skiver. Finhakk chilien.

Fres hvitløk, sjalottløk, fennikel og chili i solsikkeolje på middels varme i 4-5 minutter. Tilsett cherrytomater og olivenolje. Smak til med sukker og sitronsaft. Ha dette i en ildfast form og bak det i ovnen på 100 °C i 10 minutter.

Skjær torsken i porsjonstykker på ca. 150 g og gni dem inn med salt og pepper. Ha fiskestykkene i den ildfaste formen og bak det hele på 120 °C i 15 minutter.

Et tegn på at fisken er klar er når den deler seg i glinsende flak.

Tips

Hør:

Kilde: Kjartan Skjelde