Laster innhold, vennligst vent..
Torrone, italiensk nougat med nøtter

Etter å ha mislykkes mange ganger har Tareq Taylor funnet ut at 140 °C er perfekt for å få passe myk torrone. Lavere temperatur gjør at den blir for myk og høyere gjør den så hard at du knekker tenner.

Foto: Fra TV-serien Fredag i hagen / SVT

Torrone (italiensk nougat)

Torrone er italiensk nougat laget av nøtter, honning, sukker og eggehvite. Tareq Taylor lager torrone i TV-serien Fredag i hagen. Han har prøvd mange ganger og mislykkes. Men nå mener han å ha funnet den perfekte oppskriften og temperaturen.

Slik gjør du

Mål opp honning, sukker, vann og glukose i en stor kjele (ca. 5 liter) og kok til termometeret viser 140 °C. Rør av og til. Ta kjelen til side.

Pisk eggehvitene med salt til hardt skum i en miksmaster.

Tilsett den varme sukkerlaken i en myk stråle. Fortsett å piske på lav hastighet så blandingen får kjølt seg ned. Det skal ikke bli kaldt, men du må kunne ta i bollen uten å brenne deg.

Stopp maskinen og rør inn nøttene i den seige massen med en sleiv.
Ha maisenna på bakebordet og bruk maisenna på hendene. Slå ut massen på bordet og kna den et par ganger slik at nøttene fordeler seg jevnt i deigen.

Form massen til to flate brød, ca. 40 cm lange, og legg dem på bakepapir. Avkjøles i romtemperatur i 2–3 timer.

Dryss litt maisenna eller druesukker utenpå torronen, så den ikke blir så klissete.
Torronen lagres best i en lufttett boks eller lignende.

Tips

Dekk de ferdige torronene med mørk sjokolade og la den stivne. Det blir ikke bare vakkert, men også kjempegodt. Vent med å skjære torronene opp til like før servering.

Kilde: Tareq Taylor i TV-serien Fredag i hagen