Tørrfisk på grillen

Tørrfisk i folie fra grillen ble servert med potetsalat i Sommeråpent.

Foto: Atle Bore / NRK

Tørrfisk på grillen

Mona Halvorsen serverer fisk på grillen. Hun pakker utvannet tørrfisk i folie og gir den godt med salt, urter og eggesmør.

Slik gjør du

Begynn med å lage eggesmør. Smelt smør på lav varme. Hardkok eggene og hakk dem opp. Tilsett eggene i smøret, og ha i hakket persille. Avkjøl.

Riv passe store ark aluminiumsfolie til å pakke fisken inn i. Hell rikelig med olivenolje på folien. Dryss rikelig med salt på oljen. Legg på godt med hvitløk. Legg fisken på toppen, og ha på godt med salt og pepper. Tørrfisk trenger mye salt. Dryss vårløk og hakkede urter på fisken. Rikelig av dette også. Ta et par spiseskjeer av det avkjølte eggesmøret på toppen av alt, og lukk pakken.

Pakken med tørrfisk grilles mellom 10 og 20 minutter, alt etter hvor tykk fisken er. Sjekk underveis. Når fisken flaker seg er den ferdig.

Potetsalat

Beregn tre poteter per person. Kok potetene og skjær dem i biter. Ha olje på potetene, så alle får rikelig på seg. Bland inn løk og gressløk. Bland inn sterk chilisaus og sennep. Bruk gjerne hendene. Smak til underveis.

Kilde: Mona Halvorsen i Sommeråpent 2016