NRK Meny
Laster innhold, vennligst vent..
Tore Wretmans kjøttboller

– En gang i livet skal man lage skikkelige kjøttboller, sånne som Tore Wretmans. Med agurksalat og poteter. Det mener Niklas Ekstedt i Niklas' mat.

Foto: Fra TV-serien Niklas' mat / SVT

Tore Wretmans kjøttboller

Tore Wretman var en kjent kokk i Sverige. Han hadde et populært matprogram på TV allerede på 50-tallet. Her er hans oppskrift på kjøttboller.

Slik gjør du

Fjern skorpene fra hvitt, ferskt brød. Riv brødet på den grove delen av et rivjern. Legg revet brød i en bolle og slå på fløte.

Finhakk løken. Stek løken lett med en skje smør og olje.

Bland alle kjøttdeigene godt. Du må gjerne bruke hendene, det tar kortere tid.
Tilsett revet brød og fløte, den stekte løken og et ukokt egg. Tilsett salt og pepper. Rør til farsen kjennes fast. Lag kjøttboller på størrelse med bordtennisballer. Stek i rikelig med smør.

Agurksalat
Skrell og skjær agurken tynt. Grovhakk kruspersillen. Bland eddik, sukker og vann. Rør. Legg agurk skiver og kruspersille i laken. La det trekke en stund.

Server kjøttbollene med agurksalat og kokte poteter.

Oppskriften gir omtrent 40 kjøttboller.

Tips

Hvem var Tore Wretman? Her kan du lese mer om Tore Wretman (1916-2003) .

Kilde: Niklas Ekstedt i TV-serien Niklas mat