NRK Meny
Tomater, løk, chili, gulrot og hvitløk

Utenom tomater, løk, chili, gulrot og hvitløk trenger du to bokser hermetiske tomater og litt krydder til tomatsuppen.

Foto: Erik Bull / NRK

Tomatsuppe

På FNs vanndag, 22. mars, blir det suppe. Kokk Inge Johnsen serverer tomatsuppe med mye god smak.

Slik gjør du

Fres løk, chili, hvitløk og oregano i litt olje til det er gyllent. Tilsett ferske tomater og gulrot. La det frese godt før du tilsetter hermetiske tomater. Kok godt slik at smaken får satt seg skikkelig.

Slå over vann og kok i ca. 10 minutter.

Bruk en stavmikser og kjør sammen suppen til den er fyldig. Smak til med soyasaus, salt, pepper og litt sukker.

Tips

Suppen kan serveres som den er, men smaker veldig godt med litt sprøtt bacon på toppen og revet parmesanost. Har du ferske urter er det bare å hakke opp og drysse over.
Godt brød som er stekt litt på pannen eller i ovnen smaker nydelig til suppen.

Alle oppskriftene i serien Apropos mat i Norgesglasset

Kilde: Inge Johnsen i Norgesglasset