NRK Meny
Tomatsild

Bodil Nordjore har tips om hvordan du lager tomatsild som både smaker godt og ser god ut.

Foto: Britt Boyesen / NRK

Tomatsild

Grå sild kan fort bli julebordets lille glansbilde. Med litt hjelp av gode ingredienser får den julefarger hvis du følger oppskriften til Bodil Nordjore.

Slik gjør du

La filetene ligge litt i vann eller en blanding av vann og melk. Da forsvinner noe av saltet og filetene blir litt fyldigere.

Mål opp olja først. Så kan du måle opp tomatpureen. Da glir den lett ut av målebegeret ditt.

Rør sukker, pepper, eddik og vann inn i tomatsausen.

La vannet eller melkeblandinga renne godt av sildefiletene. Legg dem gjerne i et kjøkkenpapir for å fjerne mest mulig væske.

Del sildefiletene først i to på langs. Deretter deler du dem i jevne, smale biter på tvers.

Skjær løken i mindre biter, men ikke finhakk den. Løkringer passer ikke i denne retten, mener Bodil.

Del dillkvasten i små biter. Bland alt forsiktig sammen. Husk også laurbærbladene.

Den som venter på noe godt ... La tomatsilda ligge og trekke i kjøleskapet et døgn før du smaker på den.

Tips

Legg tomatsilda i et glass med lokk. Det er mye mat med god smak i kjøleskapet før jul, men det er også mye mat med sterk lukt. Pass på at alt er pakket godt inn så ikke noe med sterk lukt setter smak på annen mat

Kilde: Bodil Nordjore/Britt Boyesen (NRK)