Laster innhold, vennligst vent..
Tomatpostei med urter

Bruk tomatposteien på hjemmelaget knekkebrød med mye frø.

Foto: SVT

Tomatpostei og frøknekkebrød

Tomatposteien er skikkelig god og har mye smak. Smør den på knekkebrød, skiver, grønnsaker og wraps og bli mett. Lag dine egne knekkebrød med mye frø.

Slik gjør du

Tomatpostei

Legg de soltørkede tomatene i varmt vann i minst 20 minutter. La vannet renne av.

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du har en postei.

Oppbevares i en tett glass eller keramikkboks i kjøleskap i en uke.

Frøknekkebrød

Bland alle de tørre ingrediensene i en bolle, tilsett olivenolje og vann. Rør sammen til en løs deig.

Bre deigen ut på bakepapir, strø over valgfri smakstilsetning.

Stekes på 150 grader i cirka 45 minutter.

Ta brettet ut av ovnen etter 20 minutter og skjær opp i passe knekkebrødstørrelse. Stek videre i 25 minutter til.

Tips

  • Hvis du tar vare på vannet fra de bløtlagte tomatene kan det brukes til supper, gryter eller når du skal koke quinoa eller lignende.

Kilde: Elenore Bendel Zahn og Karoline Jønsson i TV-serien «Vegetarretter»/SVT