Tomatketchup

Hjemmelaget ketchup med tomater.

Foto: Lars Schön/SVT

Tomatketchup

Hvis vi skal være nøye, er definisjonen av ketchup en sursøt blanding. Det som gir tomatketchupen den karakteristiske smaken vi er vant med er faktisk stangselleri.

Slik gjør du

Finhakk selleri, løk og hvitløk. Hvis du ønsker det, kan du ha i litt finhakket chili. Surr det langsomt i olivenolje til det blir mykt. Tilsett krydder og tomater og la det putre i 10 minutter, eller til ketchupen er tyknet.

Avkjøl og kjør alt i en mikser til en glatt ketchup. Du kan spe med litt vann hvis du synes den blir for tykk. Smak til med salt, sukker og eddik.

Oppbevar ketchupen i et tett glass med lokk i kjøleskapet, og bruk alltid en ren skje.

Oppskriften gir 5 desiliter ferdig ketchup.

Tips

Hvis du vil ha litt mer sting i ketchupen, tilsett en kvart rød chili.

Kilde: Sandra Mastio i TV-serien Sommermat i Falkenberg