Tomat
Foto: ScanStockPhoto

Tomatkake

Når vi sier ordet kake, forventer munnen noe søtt. Her skal denne vanen brytes. Istedenfor søtsaker skal vi gi munnen en smaksfull rett som bringer tankene til våren, og kanskje til og med til sommeren.

Tomatkake er en lettlagd rett, på lik linje med pizza. Og er det noen i familien som rynker på nesen av ordet tomatkake, kan du bare si pizza – et ord som pleier å finne veien til de fleste norske mathjerter.


Følg NRK mat på Pinterest

Slik gjør du

Riv squash, strø på 1 ts salt for å trekke ut fuktighet. Etter 5 - 10 minutter klemmes vannet ut.

Tomatskiver legges i bunnen av en godt smurt springform (26 cm).
Pisk eggene, ha i mel, løk, hvitløk, parmesan og revet squash. Smak til med salt og pepper. Helles over tomatene.
Stekes i ovnen ved 220 ºC til den er gyllen, omtrent 30 minutter.