Tomatfylt sik med fennikel og salsa

Siken er fylt med tomater, smør og dill. Den serveres med salsa og grillet fennikel.

Foto: Marika Hill / Five Corners Production

Tomatfylt sik med fennikel og salsa

Filip Langhoffs sik lager du med tomat, smør og dill inni fisken. Ved siden av serveres det grillet fennikel og salsa med tomater, vårløk, hvitløk og løk.

Slik gjør du

Grillet fennikel

Begynn med å dele fennikelen i åtte biter. Skjær løken i 1 centimeter tykke skiver. Mariner dem en time sammen med hvitvin, dill, salt og sukker.

Når fennikelen er marinert tas den opp, krydres med salt, sukker og olje. Grill eller stek den på middels varme.

Tomatfylt sik

Når fenikkelen og løken har ligget i marinade i cirka 30 minutter kan du skjære ut rygg- og bukbeina av siken. Brett ut fisken og napp ut beina.

Gni siken med salt og pepper, og la den stå kaldt i 10 minutter.

Skjær tomatene i 1 centimeter tykke skiver. Fyll fisken med tomat, smør og dill og bind den sammen med hyssing. Skjær noen snitt i skinnet på begge sider. Gni inn fisken med olivenolje.

Stek fisken på begge sider i cirka fire minutter hver i en varm panne. Legg den over i en ildfast form og stek den i ovnen i cirka 5 minutter på 175 grader.

Tomat og vårløk

Fres løk og hvitløk i olje, tilsett vin og grovhakkede tomater. Ha i hakket vårløk og krydre med salt og pepper. Tilsett eventuelt mer olje.

Kilde: Filip Langhoff i TV-serien Frå jord til bord/YLE