Tomat- og plommechutney

Rugostepops med tomat- og plommechutney.

Foto: Siri Bjelland Berven / NRK

Tomat- og plommechutney

Tomat- og plommechutneyen kan serveres til forskjellige typer ost, for eksempel blåmuggost. Eller
bare på en ristet brødskive med litt rømme.

Slik gjør du

Blansjer tomatene i kokende saltet vann i ca. 10 sekunder. Has rett i isvann. Ta skallet av tomatene, del tomatene i to, ta ut tomatkjernene i en skål og kutt resten av tomatene i litt store biter.

Skjær sjalottløk i små terninger.

Plommene deles i to, ta ut kjernen, og kutt i samme størrelse som tomatene.

Rist krydderet i en panne på litt høy temperatur, ha på sukker og honning, og la det bli en karamell.

Ha på hvitvin, sherryeddik og tomatkjernene, la dette kokes godt ned. Vend så inn bitene av tomat og plomme. La det koke litt, men ikke så lenge at bitene forsvinner helt. Smak til med litt salt.

Avkjøl.

Kilde: Adam Bjerck på besøk i Morgenlokalen/NRK Rogaland